♥♥ منتدى بنات وبــس ♥♥

♥♥ منتدى بنات وبــس ♥♥

♥ منتدى للبنات فقط ♥
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتالاعلاناتالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 مسابقة المطبخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية
كاتب الموضوعرسالة
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 14:50

*مسابقة المطبخ *



* معلومات عن المسابقه *

المسابقه عبارة عن طلبات طرق للوجبات
يعنى انا مثلا هطلب طريقة وجبه وبنوته تجيب طريقة الوجبه اللى انا طلبتها
وبعدين هى تطلب طريقة وجبه واللى تجيب طريقة الوجبه تطلب هى طريقة وجبه تانية فهمتوا المسابقة ولالا واى استفسار انا فى الخدمة




* جائزة المسابقة *

اكتر واحدة هتجيب طرق الوجبات هتحصل على :-
وسام + تكريم + توقيع




* معاد المسابقة *

المسابقة بدأت من النهاردة
يوم الاحد الموافق 12/2/2012 وستنتهى يوم الجمعه الموافق 17/2/12011











الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
eldalo3a
بنوتة مميزة
بنوتة مميزة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : egypt
عدد المساهمات : 341
تاريخ التسجيل : 06/12/2011
العمر : 16

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 18:26

اوكى يا دودى انا متحمسة جدا يلا قولي الوجبة اللي انتى عايزاها
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 19:17

سوري نسيت الوجبة
طريقة الوجبة اللي انا عوزاها وجبة الحووشي









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
eldalo3a
بنوتة مميزة
بنوتة مميزة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : egypt
عدد المساهمات : 341
تاريخ التسجيل : 06/12/2011
العمر : 16

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 19:30

مقادير عمل الحواوشى

- نصف كيلو لحم مفروم
- بصله كبيره
- ملح وفلفل وبهارات وحبهان
- 2حبة طماطم
- 2 فلفل رومى(ممكن اضافة الفلفل الحار)
- عيش بلدى(يستحسن يكون نصف سوا،يعنى وشه ابيض)
- زبده للوجه


تحضير الحواوشى المصرى
يعجن اللحم بالبصله والتوابل ويوضع ساعه بالثلاجه
تقطع الطماطم والفلفل جانبا
يفتح العيش البلدىمن جانب واحد

الطبخ : نضع اللحم بداخل العيش المفتوح ونضع عليه بعض الطماطم والفلفل ويرص فى صاج الفرن بعد دهنه بالزيت

ندهن وجه العيش بملعقة زبد
يدخل الفرن بدرجة حراره متوسطه


والوجبة اللي انا عايزة طريقة عملها هي وجبة الشورمة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 19:48

طريقة عمل الشاورما

نجيب دجاج من غير عظم ونسلقه وبعدها نقطعه صغار حسب الرغبه ونتركه على جنب وبعدها نعمل الكشنه قليل من الزيت نقّطع بصل شرائح ونقّطع ثوم صغار حسب الرغبه ولما ينضج البصل والثوم نضيف لهم قليل من فلفل أسود + قليل من الكمون + بهارات كاري + ماجي + قليل من الخل الأبيض + شطه حاره حسب الرغبه + زبادي + ونضيف ملعقه صغيره من عصير البرتقال الطازج ونقلبهم لحد ماتتجانس مع بعض وبعدها نضيف عليها الدجاج ونقلبهم زين علشان تأخذ الدجاج طعم الكشنه وبعدها خلاص أرفعه من على النار نضعه في الخبز العربي ونضيف له الخيار أو مخلل الخيار وبطاطس وإذا حبينا نضيف عليها الكاتشب أو المايونيز أو صلصه الثوم نفس اللي يعملونها بالمطاعم وهذي مقاديرها:2بياض بيضه + 2أو3فصوص ثوم + رشة ملح + زيت ونخلطهم بالخلاط الكهربائي والزيت أضيفه بالتدريج وبالعافيه


انا عاوزة طريقة عمل بيتزا بالفراخ









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:10

لمقادير
عجينـة بيتزا
دجاج مقطع ومحمر مع بصل وثوم
وفلفل رومي اخضر وجزر
جبن
بيتزا
زيتون شرائح
فلفل رومي ملون ومقطع
صل بيتزا مخلوطة مع نص ملعقـه
جبن سائل
الطريقه .. /تفرد آلعجينـه في آلصينيه


نضع الدجاج على جوآنب آلعجينـه ..





نغلق آلعجينـه ونضغط على آلجوآنب جيدا

نمسح وسط آلعجينه بآلصلصه


نضيف قطع الدجاج ثم آلفلفل آلرومي آلملون ثم
الزيتون نمسح جوانب آلعجينـه بصفآر آلبيض وندخل آلصينيـه الفرن
وعندما تنضج آلعجينـه نضع الجبن


نحمـرهآ من آعلىوهذا شكل آلنهآئي


هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:11

عاوزة طريقة عمل المكرونة النجرسكو


هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:24


500 جرام مكرونة " فيتوتشيني " .
مقدار من البشاميل .
نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور .
جبنة موزاريلا .
لتحضير البشاميل :
2 كوب حليب .
2 ملعقة زيت أو زبدة .
2 ملعقة دقيق



طريقة عمل المكرونة النجرسكو
تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء.
يجهز البشاميل على النار باستخدام بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب وتحريكهم معاً حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلاً، ثم يوضع مقدار منه على المكرونة.
تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموتزاريللا ويقلب المقدار معاً حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة.
تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل.
تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموتزريللا على الوجه وتدخل الفرن
مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي .










الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:25

انا عاوزة طريقة عمل فراخ بانيه









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
اسيرة الحب
المديرة
المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 689
تاريخ التسجيل : 15/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:26

500 جرام مكرونة " فيتوتشيني " .
مقدار من البشاميل .
نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور .
جبنة موزاريلا .
لتحضير البشاميل :
2 كوب حليب .
2 ملعقة زيت أو زبدة .
2 ملعقة دقيق



طريقة عمل المكرونة النجرسكو
تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء.
يجهز البشاميل على النار باستخدام بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب وتحريكهم معاً حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلاً، ثم يوضع مقدار منه على المكرونة.
تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموتزاريللا ويقلب المقدار معاً حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة.
تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل.
تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموتزريللا على الوجه وتدخل الفرن
مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي .



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:32

يا اسيرة الحب انا قولت خلاص الطريقة









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:34

المقادير: نصف كيلو صدور فراخ ( الكمية حسب الرغبة )
2 بصلة متوسطة - حوالي ربع كوب لبن _ حوالي 2 ملعقة كبيرة خل - ملح - فلفل - حبهان ( فصوص أو بودر ) - لوري ( ورق او بودر) - بهار - بردقوش - زنجبيل ( بودر ) - توابل الفراخ (بودر ) حسب الرغبة .
ملحوظة : ممكن اضافة ملعقة من الكاتشاب حسب الرغبة .
للتغطية : 2بيضة مخفوقة وعليها رشة ملح ورشة فلفل - بقسماط وممكن وضع كيس خلطة البانيه ( فاين فودز أو اي نوع اخر ) علي البقسماط .

الطريقة :
فرم البصل ناعم ممكن بالمبشرة او في الكبة ، بعد كده نحط علي البصل اللبن والخل وكل التوابل السابقة ونقلبهم كويس ونسيب فيهم الفراخ فترة معقولة علشان الفراخ تتشرب من التتبيلة (حوالي 3 ساعات ومن المفضل من الليلة السابقة مساء )
نسخن الزيت علشان يكون درجة حرارته مناسبة يعني يكون وسط ، بعد كده نحط الفراخ في البيض وبعدين البقسماط وبعد كده في الزيت طبعا لحد ما يبقي لونها جميل .
وبالهنا والشفا ويا رب تعجبكم ( علي فكرة اللبن والخل بيخلوا الفراخ طرية زي الزبدة ) .



انا عوز ة طريقة عمل البيتزاالسوبريم





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسيرة الحب
المديرة
المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 689
تاريخ التسجيل : 15/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 21:45

عاوزة طريقة عمل ال فراخ البانية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسيرة الحب
المديرة
المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 689
تاريخ التسجيل : 15/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 22:02


500 جرام مكرونة " فيتوتشيني " .
مقدار من البشاميل .
نصف دجاجة مسلوقة ومخلية من العظم ويفضل الصدور .
جبنة موزاريلا .
لتحضير البشاميل :
2 كوب حليب .
2 ملعقة زيت أو زبدة .
2 ملعقة دقيق



طريقة عمل المكرونة النجرسكو
تسلق المكرونة وتصفى دون شطف بالماء.
يجهز البشاميل على النار باستخدام بتذويب الزبدة وإضافة الدقيق ثم الحليب وتحريكهم معاً حتى يتجانسوا ويتماسك الخليط قليلاً، ثم يوضع مقدار منه على المكرونة.
تضاف قطع الدجاج المخلية إلى المكرونة ويضاف قليل من الموتزاريللا ويقلب المقدار معاً حتى يتجانس البشاميل والدجاج والجبنة مع المكرونة.
تدهن الصينية بقليل من البشاميل ثم يوضع بها مقدار المكرونة كله ثم تغطى الصينية بباقى مقدار البشاميل.
تدخل الصينية الفرن لمدة 45 دقيقة ثم نخرجها بعد ذلك لنضع باقى الموتزريللا على الوجه وتدخل الفرن
مرة ثانية مدة 15 دقيقة حتى تأخذ اللون الذهبي .

عاوزة طريقة بيتزا فواكة البحر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 22:08

العجينه:
* ٢ كوب طحين
* ٢ ملعقة كبيرة زبده
* ١ ملعقة صغيرة خميره
* نصف ملعقة صغيرة سكر
* ربع ملعقة صغيرة ملح
* ٢ ملعقة صغيرة حليب بودره
* ١ كوب ماء دافيء للعجن

مقادير الصلصه :
* ١ عبوة صلصه بندورة
* ١ كوب جبن موزاريلا
* مرتديلا مدخن
* ربيان - جمبري
* حبار - كاليماري
* محار (بلح البحر)
* زعتر بري
* زيت زيتون
* زيتون أسود

طريقة التحضير:
* أولاً يتم عجن مقادير العجينة سوياً و تحضر العجينة
* ثم يتم اضافه الصلصه المجهزة الي عجينة بيتزا فواكه البحر
* ثم تدخل صينيه بيتزا فواكه البحر إلى الفرن حتى تتحمر من الأسفل
* ثم يتم وضع المرتيدلا و الربيان و الحبار المطبوخ و الزيتون الأسود إلى عجينة بيتزا فواكه البحر
* ثم تضاف الجبن المبشور ثم المحار "بلح البحر" و الزعتر البرى
* وأخيراً تدخل صينية بيتزا فواكه البحر الي الفرن و تترك حتى النضج و ذوبان الجبن وصحتين.



هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 22:09

عاوزة طريقة عمل السمبوسة


هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هيناتا
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : العراق وافتخر
عدد المساهمات : 521
تاريخ التسجيل : 28/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 22:39



السمبوسة





الحشوة :

يحمر بصل مقطع رفيع في زيت و يتبل ب : ملح - فلفل أسود - حبهان - جنزبيل - شطة
ثم يضاف للبصل فاصوليا خضراء مقطعة و بطاطس مكعبات
و تترك على النار حتى تستوي

العجينة :

المقادير :

2/1 1 كوب دقيق
4/1 كوب زيت
2/1 كوب ماء

الطريقة :

1- تعجن في العجانة ثم تترك ترتاح
2- يرش سطح دقيق و تفرد العجينة بالنشابة و تقطع و تحشى بالحشوة
3- تدهن حوافي السمبوسة ببيض حتى تلصق في بعضها و تقفل جيدا نصف دائرة
4- تقلى في الزيت

ممكن تقدم مع صلصة أو كما هي
عاوزة طريقة البسبوسة








هديــة من nor

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Dody
صاحبة المنتدى
صاحبة المنتدى


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : Egypt
عدد المساهمات : 2915
تاريخ التسجيل : 30/07/2011
العمر : 19

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 22:47

طريقة عمل البسبوسة
المقادير:
- كوبان من السميد وملعقتا طعام من برش جوز الهند.

- ثلاثة أرباع الكوب من السكر.

- ملعقة طعام من الباكينغ باودر.

- ربع قالب من الزبدة المذوبة وكوب من القشدة.

- كوب من اللبن الزبادي.

- القليل من الطحينة لدهن الصينية.

- القليل من اللوز للزينة.

قطر السكر:

- كوبان من السكر.

- كوبان من الماء، فانيلا.

- ملعقة طعام من عصير الليمون.

- ملعقة طعام من السمن البلدي.

الطريقة:

- تخلط المكونات الجافة أي السميد وبرش جوز الهند والسكر والباكينغ باودر مع بعضها، ثم تضاف إليها الزبدة والقشدة.

- يدعك هذا المزيج باللبن الزبادي للحصول على عجينة، تدهن الصينية بالطحينة ويسكب فيها الخليط ويترك حتى يختمر.

- يقطع محتوى الصينية إلى أشكال مربعة منتظمة وتوضع حبة لوز في كل مربع، تخبز الصينية في الفرن حتى تحمر.

- يحضر القطر بغلي السكر مع الماء، وقبل انتهاء الغلي يضاف عصير الليمون والفانيلا والسمن المذوبة.

- يصب القطر الساخن فوق البسبوسة وتخبز مجدداً في الفرن لمدة 5 دقائق.

صحة وعافية

عاوزة طريقة عمل الكشرى









الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://banaat-we-bas.forumegypt.net
هيناتا
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : العراق وافتخر
عدد المساهمات : 521
تاريخ التسجيل : 28/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الأحد 12 فبراير - 23:26

المقادير:

*******


1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/ 4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم

ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق

الطريقة:

********


طريقة الكشرى :

******************



يسلق العدس نصف سليق
نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه بنيا ثم ينشل من الزيت ثم

يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج

تشوح المعكرونة المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم مباشرة


طريقة الصلصة:

**************



1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى قليل من الزيت

2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة الصلصة

3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما تتسبك



طريقة الدقة:

************



1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
2-عصير ليمونتين
3-خل - ملح - كمون - فلفل أسود
4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
عند الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب
عايزة طريقة عمل المحشي








هديــة من nor

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 2:27

المقادير: 1كيلو باذنجان ابيض او اسود كيلو كوسة 1/4 كيلو فلفل رومي 3 1/2 كوب ارز كيلو طماطم مقدار خضرة 2 ثمرة متوسطة بصل 3 فصوص كبيرة ثوم كوب2/3 زيت ذرة مقدار ملح وفلفل وبهارات 1/2 ملعقة صغيرة زنجبيل اخضر مقدار شوربة 2 ثمرة طماطم 4 فصوص ثوم 2 ملعقة كبيرة سمن 1 مكعب مرقة دجاج التحضير: 1- تضرب الطماطم في الخلاط بعد غسلها ثم توضع في قدر على النار وتقلب من حين لآخر حتي يثقل سمكها وتجف إلى حد ما مياهها.
2- ينظف الباذنجان والكوسة بالمقوار الخاص بالمحشي بحيث يزيل قلب (بذور) الثمرة.
3- ينظف الفلفل بنزع عنقوده ثم يغسل الباذنجان والفلفل والكوسة جيدا ويتركوا ليصفوا.
4- تنظف الخضرة وتغسل وتفرم بالسكين فرما ناعما.
5- يفرم البصل والثوم.
6- يغسل الأرز جيدا ويصفى.
7- تضاف الخلطة إلى بعضها (الأرز والطماطم والبصل والثوم والخضرة والزنجبيل والتوابل والزيت) وتقلب جيدا ويراعى اعتدال مكوناتها بحيث لا يطغى اللون الأحمر على الأخضر.
8- تحشى حبات الباذنجان والفلفل والكوسة بالخلطة مع الحرص على حشو ثلثي الثمرة فقط.
9- يرص المحشي في قدر عميق واقفا أو نائما ويسقى بالشوربة الساخنة بحيث يصل مستواها لرؤوس الثمرات.
10- بعد رص المحشي تفرم المكونات الخيرة (الطماطم والثوم والسمن ومكعب المرقة) وترش على وجه المحشي ويفضل رشها قبل صب الشوربة. الطبخ: يوضع القدر على النار العالية حتى تغلي الشوربة وتبدأ في النقصان فتقلل النار ويجب الحرص على أن يكون الغطاء محكم الغلق ويترك على النار الهادئة حتى اكتمال نضجه ويمكن اختبار ذلك بتذوق باذنجانة (لانها تإخذ وقتا أطول في النضج) ويقدم المحشي ساخنا.ملاحظات: 1- عند نزع قلب الكوسة بالمقوار يفضل ترك الجوانب سميكة أكثر من الباذجان لأنها لا تأخذ وقتا طويلا في النضج مثل الباذنجان.
2- يمكن إضافة مكعبة مرقة على الطماطم وإذابتها قبل وضعها على الخلطة إذا كانت الشوربة خفيفة.
3- يفضل وضع أطراف الخضرة في تحت المحشي في القدر لكيلا يلتصق المحشي بالقدر.
4- يجب متابعة نضج المحشي وإذا تشرب شوربته كلها قبل تمام نضجه يضاف له القليل من الشوربة.







اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 2:31

انا عايزة طريقة عمل المعكرونة بالبشامل





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
اسيرة الحب
المديرة
المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 689
تاريخ التسجيل : 15/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 17:16


المقادير المطلوبة:
- مكرونة مسلوقة
- صلصة الباشميل
- لحمة مفرومة معصجة
- جبنة موزاريلا مبشورة
والآن لعمل اللحمة المعصجة نستخدم:
- بصلة مفرومة
- لحمة مفرومة
- حبة طماطم مفرومة
- صلصة طماطم
- فصين ثوم مدقوقين (هناك من لا يفضل استخدام الثوم)
- ممكن خضار مشكلة وأنا هنا استخدمت ذرة مفرزنة (هناك من لا يفضل استخدام الخضار أو الذرة)
- ملح وفلفل أسود وبهار
طريقة عمل اللحمة:
نسخن الزيت عالنار ثم نضيف البصل المفروم ونقلب قليلا إلى أن يذبل لونه

نضع اللحمة فوقه ونقلب جيدا
تترك إلى أن يتغير لونها إلى اللون البني ثم نضيف الثوم ونقلب
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الثوم)

تضاف قطع الطماطم وتقلب جيدا



تضاف الذرة (أو الخضار) ونقلبها وتترك إلى أن تذبل الطماطم
(تذكرة هناك من يفضل ألا يستخدم الخضار أو الذرة)

ثم نضيف الصلصة




تترك على النار إلى أن تتسبك وتصبح جاهزة


لعمل البشاميل نحتاج إلى:
- كوب طحين تقريبا 7 ملاعق كبيرة
- لتر من الحليب أي تقريبا أربع أكواب
- زبدة
- ملح وفلفل أسود وبهارات

نضيف الطحين مع الحليب عالبارد


يضع على النار و نحركهم بالمضرب السلك إلى أن يذوب الطحين تماما و يختفي

بعد أن يسخن بقليل نضيف الماجي والملح والفلفل الأسود والبهارات وطبعا لا نتركها أبدا بل نستمر بالتحريك حتى لا تتكتل



نضيف الزبدة

نستمر بالتحريك إلى أن يثخن قوام البشاميل هكذا



ترفع من على النار

و الآن التطبيق (وضعها في الطبق)

اللحمة جاهزة والبشاميل جاهز والمكرونة خلاص اتسلقت

نضع المكرونة المسلوقة في طبق عميق أو قدر ونضيف فوقها نصف كمية البشاميل



نقلب المكرونة مع البشاميل جيدا حتى يمتزجوا وممكن إضافة القليل من الجبنة الموزاريلا معها



نحضر صينية الفرن وندهنها بقليل من الزبدة ونغطي قاع الصينية و الحواف بالبقصمات



نضيف طبقة من المكرونة



ثم نفرد فوقها اللحمة



ثم طبقة المكرونة الثانية
و نغطيها تماما



ثم باقي صلصة البشاميل هكذا



نوزع الجبنة الموزاريلا المبشورة فوقها



ندخلها فرن ساخن لمدة نصف ساعة أو أكثر إلى أن تتحمر الأطراف



نفتح الشواية و نحمر الوجه




نتركها تبرد شوية قبل التقطيع حتى لا تهترئ أثناء التقطيع
شكلها حلو ممممممممممم

تقطع
يللا هاناكل مممممممممممممممم


و تقدم مع السلطة
عارف مفيش وقت للسلطة دلوقتي


عاوزة طريقةال كيك بالقهوة


عدل سابقا من قبل اسيرة الحب في الإثنين 13 فبراير - 22:08 عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 17:41

طريقة عمل الكيكة بالقهوة


الكمية تكفي: 10 أشخاصوقت التحضير: 20 دقيقةوقت الطهي: 40 دقيقة المقادير: 1/4 كيلو سمن او زيت 1/4 1 كوب سكر ناعم عدد 4 بيضات 1/4 1 كوب دقيق 2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر مقدار فانيليا ملعقة كبيرة ماء ساخن 2 ملعقة صغيرة قهوة سريعة الذوبان مقدار قليل من شيكولاتة بيضاء 2 ملعقة كبيرة زبدة 3 ملاعق كبيرة لبن 2 ملعقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان 1/4 1 كوب سكر ناعم مقدار قالب مدور به فتحة من المنتصف التحضير: 1- يخلط السمن والسكر معا ثم يضاف البيض والفانيليا ويضرب قليلا ثم يضاف البيكنج بودر والدقيق ويخلط المزيج حتى يصبح ناعما.
2- يوضع نصف الخليط في وعاء آخر.
3- تذاب القهوة مع الماء الساخن وتخلط مع نصف كمية الخليط.
4- صبي الخليط الابيض أولا في القالب – بعد دهانه بقليل من السمن – ثم يصب خليط القهوة عليه ويقلب بملعقة نصف تقليبة. الطبخ: 1- تخبز الكيكة في فرن ساخن في درجة حرارة 180 لمدة 40 دقيقة ويختبر نضجها.
2- تترك لتبرد دقائق ثم تقلب على رف سلك حتى تبرد تماما.
3- طبقة الحلوى: يخلط الزبد والقهوة واللبن ويسخن مع التقليب حتى ينعم الخليط، يرفع من على النار ويضاف السكر ويقلب حتى ينعم.
4- يترك الخليط ليبرد ثم يصب على الكيكة ليغطي جوانبها ويترك ليتماسك.
5- تذاب الشيكولاتة البيضاء في حمام ساخن ثم تصب في كيس ويقص الكيس من زاويته وتنساب الشيكولاتة لتصنع خطوطا عرضية متقاطعة على الكيكة.


انا عايزة طريقة عمل العزيزة





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 17:43

طريقة عمل العزيزية





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
هيناتا
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : العراق وافتخر
عدد المساهمات : 521
تاريخ التسجيل : 28/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 18:25

المقادير:
نصف كيلو مكرونة أسباجتى مسلوقة 75 %
5 أصفر بيض
كيلو لبن
كوب ونصف سكر
نصف كوب ماء
فانيليا
زبيب - مكسرات
ربع كوب كورن فلور

الطريقة:
نضع المكرونة واللبن المغلى بعد مايبرد مع بعض فى خلاط ونضربهم جيدا
ثم نضعهم على النار فى كاسرولة ونغليهم ثم نضيف السكر ونتركهم حتى الغليان بس مش كتير
ثم ندوب الكورن فلور فى الماء ثم نضيف عليه البيض والفانليا وعندما يغلى خليط المكرونة واللبن نضع عليهم خليط الكورن فلور ونقلبهم على النار قليلا
ثم نضع الزبيب والمكسرات ونقلب
ثم تدهنى صاج بسمنه بسيطة وتصبى الخليط فى الصاج وندخلها الفرن لمدة نصف ساعه على 200 درجة ثم نتركها تبرد ثم تقطع
وبالهنا والشفاء
عايزة طريقة عمل الكنافة








هديــة من nor

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 21:43

طريقة عمل الكنافة



كيلو كنافة
علبتين قشطة
227 جرام زبدة
2فنجان سكر
2 فنجان ماء
مكسرات مطحونة - اختيارية
الطــريقة : -
قطعي الكنافة قطع صغيرة


ضعي الزبدة على نار هادئة و أتركيها حتى تسيح


ضعي الزبدة على الكنافة و قلبي جيداً

ضعي نصف مقدار الكنافة في صينه و اضغطي عليها جيداً

ضعيها فى الفرن حتى تصبح ذهبية اللون

فى هذه الأثناء حضري القشطة و ضعيها فى إناء

أضيفى إليها ملعقتين من الماء البارد

ملعقة من المكسرات المفرومة جيداً(المكسرات حسب الذوق )

تخلط جيدا

نخرج الكنافة من الفرن

نضع عليها القشطة المجهزة

تأكدى من تغطيتها كاملاً بعيداً عن الحواف


]ابدائي بوضع الطبقة الثانية من الكنافة

تأكدي أن الوجه مغطى كاملاً وجيداً بالكنافة

أعيديها مرة أخرى إلى الفرن حتى يصبح لونها ذهبي

لعمل الشربات ضعي كوبين من السكر

كوبين من الماء انتبهي تزودي

ارفعيهم على النار

أستمري في التقليب حتى يذوبوا و يبدأ يتماسك قليلاً
طبعاً يمكن أستخدام الليمون لمن تفضله
واتركيه يبرد

أخرجي الكنافة من الفرن عند تلونها باللون الذهبي

أضيفي إليها الشربات أو الشيرة أو القطر أو العسل

وهذا هو الشكل النهائي

وبالهنا والشفا عليكم .


ملاحظة ممكن بدل استخدام القشطة تبديلها بالجبنة موسريلا





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 21:46

انا عايزة طريقة عمل البسبوسة





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 23:36


المقادير:
- كوبان من السميد وملعقتا طعام من برش جوز الهند.

- ثلاثة أرباع الكوب من السكر.

- ملعقة طعام من الباكينغ باودر.

- ربع قالب من الزبدة المذوبة وكوب من القشدة.

- كوب من اللبن الزبادي.

- القليل من الطحينة لدهن الصينية.

- القليل من اللوز للزينة.

قطر السكر:

- كوبان من السكر.

- كوبان من الماء، فانيلا.

- ملعقة طعام من عصير الليمون.

- ملعقة طعام من السمن البلدي.

الطريقة:

- تخلط المكونات الجافة أي السميد وبرش جوز الهند والسكر والباكينغ باودر مع بعضها، ثم تضاف إليها الزبدة والقشدة.

- يدعك هذا المزيج باللبن الزبادي للحصول على عجينة، تدهن الصينية بالطحينة ويسكب فيها الخليط ويترك حتى يختمر.

- يقطع محتوى الصينية إلى أشكال مربعة منتظمة وتوضع حبة لوز في كل مربع، تخبز الصينية في الفرن حتى تحمر.

- يحضر القطر بغلي السكر مع الماء، وقبل انتهاء الغلي يضاف عصير الليمون والفانيلا والسمن المذوبة.

- يصب القطر الساخن فوق البسبوسة وتخبز مجدداً في الفرن لمدة 5 دقائق.


هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
rery42
مشرفة قسـم الاشعار
مشرفة قسـم الاشعار


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : مصر
عدد المساهمات : 179
تاريخ التسجيل : 08/08/2011
العمر : 18

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 23:38

انتى عيزة طريقة عمل انة اكلة





اتمنى الاعجاب بماوضيعى






الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
nour
نــائبة المديرة
نــائبة المديرة


Girl OR Boy : انثى
بلدكـ : EGYPT
عدد المساهمات : 956
تاريخ التسجيل : 26/08/2011
العمر : 20

مُساهمةموضوع: رد: مسابقة المطبخ    الإثنين 13 فبراير - 23:44

الكفتة


هدية من حبيبتى هيناتا



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
مسابقة المطبخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 2انتقل الى الصفحة : 1, 2  الصفحة التالية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
♥♥ منتدى بنات وبــس ♥♥ :: قســم الفرفشة والترفيه :: قسم المسابقات-
انتقل الى: